Pravila privatnosti i kolačići

O pravilima privatnosti

Ova pravila o privatnosti ("pravila") objašnjavaju kako PDM Savjetovanje d.o.o. (dalje u tekstu: "PDM Savjetovanje", voditelj obrade) prikuplja, koristi i upravlja vašim osobnim podacima. PDM Savjetovanje je posvećen zaštiti i poštivanju vaše privatnosti. Pročitajte ova pravila pažljivo kako biste razumjeli zašto i kako prikupljamo vaše osobne podatke i kako će se oni koristiti.

U pogledu osobnih podataka koje prikupljamo, PDM Savjetovanje   je "voditelj obrade", odnosno onaj koji određuje potrebe  i sredstva kojima se osobni podaci obrađuju.

Ako nas želite kontaktirati u vezi ovih pravila ili u vezi Vaših osobnih podataka, molimo vas da koristite sljedeće kontakt podatke:

Naziv tvrtke: PDM Savjetovanje d.o.o.

Adresa: Radnička cesta 80, HR-10 000 Zagreb, Croatia

Telefonski broj : + 385 (0)1 5625 779

E-pošte : info@pdmsavjetovanje.hr

Kako i kada prikupljamo vaše osobne podatke?

Vaše osobne podatke prikupljamo kada je to potrebno za ostvarivanje vaših potrošačkih potreba ili za potrebe našeg poslovanja (npr. kada kupite usluge od nas, kada nas kontaktirate - kontakt centar službe za kupce, kada ispunite našu anketu ili pružite povratne informacije o našim uslugama itd.).

Osobne podatke uglavnom prikupljamo izravno od vas, kada naručite određene usluge ili ispunite određeni obrazac ili kada podatke prikupljamo putem video nadzora.

Više informacija o situacijama i okolnostima za prikupljanje vaših osobnih podataka možete pronaći ispod, u odjeljku "Za što ćemo koristiti vaše osobne podatke". Sjetite se da su to informacije o potencijalnim načinima korištenja osobnih podataka, s kojima se možete susresti kada posjetite web stranice, ostvarite kupnju kod nas ili koristite naše druge usluge. U svakom od navedenih slučajeva, dobit ćete i jasne dodatne informacije o svrsi obrade podataka, a u nekim slučajevima osim toga trebat ćemo i vaše izričito dopuštenje za obradu.

Mi ne koristimo vaše osobne podatke u marketinške svrhe osim ako nam ne kažete da se s time slažete.

Prema vašim osobnim podacima odnosimo se kao prema povjerljivim podacima, a pravilno ih štiti PDM Savjetovanje i/ili naši pouzdani partneri (za više informacija pogledajte odjeljak: Da li PDM Savjetovanje dijeli podatke s trećim stranama).

Koje podatke prikupljamo direktno od vas?

Tipične kategorije podataka koje prikupljamo od korisnika su sljedeće: ime, adresa ili druge informacije o plaćanju koje pružite pri ispunjavanju obrazaca na PDM Savjetovanje web stranicama ili kada komunicirate s nama putem telefona ili e-pošte ili u našim poslovnicama, vašu povijest kupnje PDM Savjetovanje usluga te dodatne informacije koje odlučite dobrovoljno podijeliti s nama.

Kada podatke prikupljamo putem video nadzora to radimo u skladu sa zakonskim odredbama ili u opravdanim slučajevima kako bi osigurali osobnu sigurnost vas i PDM Savjetovanje suradnika, zaštitili vašu i imovinu PDM Savjetovanje-a te kako bi povećali sigurnost vaših i naših IT sustava ili mobilnih telefona.

Kakva prava na privatnost imate?

Imajte na umu da u bilo kojem trenutku imate pravo od PDM Savjetovanje-a  zatražiti sljedeće:

 • da vam omogući pristup vašim osobnim podacima
  • PDM Savjetovanje možete pitati koje vaše osobne podatke koristi, a možete i tražiti pristup tim osobnim podacima. Imate pravo znati svrhu obrade, koje kategorije vaših osobnih podataka čuvamo, tijela ili kategorije tijela s kojima vaše osobne podatke dijelimo, razdoblje zadržavanja podataka, kao i izvor podataka u slučaju kada se podaci neizravno prikupljaju.
 • da vam osigura kopiju osobnih podatke koje čuvamo
  • Možete nas kontaktirati ako želite kopiju nekih ili svih osobnih podataka koje čuvamo o vama.
 • zatražiti ispravak pogrešnih podataka
  • Želimo da su vaše osobne informacije točne i ažurne. Možete nas tražiti da ispravimo ili uklonimo informacije koje mislite da su netočne ili zastarjele.
 • zatražiti brisanje osobnih podataka
  • Možete tražiti da zaustavimo obradu ili čak tražiti brisanje osobnih podataka o vama koje čuvamo. Ako vaše osobne podatke trebamo za obavljanje neke PDM Savjetovanje ugovorne obveze prema vama, PDM Savjetovanje bi mogao prestati biti sposoban za izvođenje takvih ugovornih obveza. Također, ako su vaši osobni podatci potrebni kako bi PDM Savjetovanje mogao ostvariti određene zakonske obveze (npr. porezne obveze), vaš zahtjev se možda neće moći ostvariti.
 • Ograničavanje pristupa vašim podacima (nama i/ili trećim osobama) u određenim procesima ili u potpunosti
 • Ako želite pobijati točnost podataka, ili više ne trebamo osobne podatke za svrhu obrade, ali su oni vama potrebni za uspostavljanje, izvršenje ili obranu pravnih zahtjeva ili ste se protivili obradi po osnovi koju voditelj obrade smatra legitimnom, imate pravo tražiti ograničavanje obrade osobnih podataka.
 • podnijeti prigovor na način kako koristimo vaše podatke
  • Sjetite se da imate pravo na prigovor obradi osobnih podataka koja se temelji na pravnoj osnovi koju  voditelj obrade smatra legitimnom.
 • zahtijevati prijenos podataka drugom vršitelju obrade (prenosivost prava)
 • Ako se obrada temelji na vašem pristanku ili se vrši automatskim sredstvima, imate pravo tražiti od voditelja obrade prijenos podataka drugom vršitelju obrade.

Kako biste ostvarili bilo koje od gore navedenih prava molimo koristite PDM Savjetovanje kontakt podatke iz odjeljka o privatnosti.

Ako niste zadovoljni kako smo prikupili ili upotrijebili vaše osobne podatke, možete podnijeti formalnu pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

Gdje se čuvaju vaši osobni podaci?

Osobne podatke koje prikupimo o vama čuvamo u sigurnom okruženju. Vaši osobni podaci su zaštićeni od neovlaštenog pristupa, otkrivanja, uporabe, izmjena ili uništenja od strane bilo koje organizacije ili pojedinca.

Neki podaci još uvijek se pohranjuju u papirnatom obliku, ali imamo tendenciju digitalizirati sve osobne podatke koje obrađujemo. Obrađeni podaci pohranjuju se u prostorijama voditelja obrade i IT sustavima, ali ponekad podatke pohranjujemo na servere naših pouzdanih davatelja usluga  (trusted service provider).

Razmjenjuje li PDM Savjetovanje podatke s trećim osobama?

Zaštita privatnosti je PDM Savjetovanje-u važna, stoga nikada nećemo dijeliti vaše osobne podatke s trećom osobama osim u svrhe opisane u ovim pravilima.

Ponekad dijelimo vaše osobne podatke s našim pouzdanim partnerima, koristeći sigurne IT sustave. Kada tako postupamo podaci se prenose na servere koji se nalaze u EU ili u zemlji osigurava adekvatnu razinu zaštite u skladu s EU zakonodavstvom.

Uz navedeno, vaše osobne informacije možemo dati našim pouzdanim partnerima koji održavaju naš IT sustav ili pružaju usluge u ime voditelja obrade. Na primjer, za potrebe marketinga, financija, oglašavanje, obrade plaćanja, isporuke i druge usluge. Ti davatelji usluga su ipak dužni, prema relevantnim ugovorima, koristiti podatke koji su im povjereni samo u skladu s našim smjernicama i isključivo u svrhu koju smo strogo odredili. Također, obvezujemo ih da adekvatno zaštitite vaše podatke i da ih smatraju poslovnom tajnom.

U nekim slučajevima, naši partneri koji pružaju usluge u ime ili za PDM Savjetovanje mogu vaše podatke obraditi izvan Europske unije. Međutim, ugovori koje sklapamo s takvim subjektima obvezuju ih da vašim podacima postupaju sa posebnim sigurnosnim mjerama u skladu s propisima na snazi u državama članicama Europske unije.

Koliko dugo će PDM Savjetovanje zadržati vaše osobne podatke?

PDM Savjetovanje neće zadržati vaše osobne podatke dulje od razdoblja za koje su podaci potrebni kako bi se ispunila svrha njihovog korištenja. Više informacija o razdobljima čuvanja  određenih vrsta podataka nalazi se u odjeljku "Za što ćemo koristiti vaše podatke?".

Za što ćemo koristiti vaše podatke?

Možemo koristiti vaše osobne podatke na nekoliko različitih načina, uglavnom za obavljanje naših ugovornih obveza prema vama, ali ponekad i za poboljšanje vašeg iskustva kupnje, direktni marketing ili iz sigurnosnih razloga.

Podaci koje prikupljamo čuvat će se do ispunjena svrhe, vezanih uz važeće zakone RH, a koja proizlazi iz vašeg odnosa s nama.

Obrada naloga i pružanje usluga

Kada obavite kupnju u PDM Savjetovanje, ovisno o slučaju, možda ćemo zatražiti da date određene osobne podatke koji su potrebni za pravilnu obradu vaše kupnje. Ako želite platiti usluge na internetu, voditelj obrade će zahtijevati informacije vezane uz uplatu, uključujući i broj kreditne ili debitne kartice, datum isteka kartice, CVV broj, kao i adresu za naplatu.

Usluga kupaca – Office

Ako se obratite našem uredu kupaca (podnesete prigovor ili niste zadovoljni uslugom, itd.), direktno u PDM Savjetovanje-u ili kroz bilo koji drugi način komunikacije koji je vama dostupan, trebaju nam vaši kontakt podaci kako bismo riješili problem s kojim nam se obraćate. Podatke koje nam ustupite koristiti će se samo za ovu namjenu. U određenim slučajevima ćemo koristiti usluge drugih proizvođača kojima povjeravamo vaše podatke samo u mjeri u kojoj će to biti potrebno za rješavanje vašeg slučaja. U ovom slučaju, oni mogu biti dobavljači IT sustava s kojima voditelj obrade surađuje i mogu biti dio tehničke podrške ili dio tima čije servisne usluge koristimo.

Također, možete kontaktirati voditelja obrade u uredu ili putem telefona. Kada nam se obraćate ili kupujete  putem telefona, voditelj obrade obrađuje vaše podatke, kao što: ime i prezime, adresa, adresa dostave, telefonski broj i e-mail adresa. Spomenute podatke dostavljate dobrovoljno. Ukoliko ih ne želite dati to može dovesti do nemogućnosti ispunjenja narudžbe ili isporuke.

Druge web stranice

PDM Savjetovanje web stranice mogu sadržavati linkove za web-lokacije trećih strana.

Ova pravila primjenjuje se samo na ovu web stranicu pa prilikom povezivanja s drugim web stranicama, upućujemo vas da pročitate njihova pravila privatnosti.

Kolačići

Svi sadržaji objavljeni na ovom web podliježu zaštiti autorskih prava. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela web i sadržaja smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

U daljnjem tekstu pojašnjeni su uvjeti pod kojima se prikupljaju i koriste podaci koje je korisnik dostavio putem obrasca.

Ukoliko se ne slažete sa sadržajem daljnjeg teksta, molimo da ni u kojem slučaju ne ostavljate svoje podatke na ovom webu.

Svrha prikupljanja podataka putem obrasca je uspostaviti kontakt s korisnikom kako bi se međusobno informirali o aktivnostima koje radimo.

Sve dostavljene podatke od korisnika smijemo koristiti za potrebe informiranja, obavještavanja i promocije o uslugama i aktivnostima koje provodimo. Korisnik je suglasan da mu na periodičkoj bazi šaljemo informacije o našim aktivnostima.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo osobama kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Ni u kojem slučaju nećemo dostaviti, niti razotkriti podatke korisnika trećim osobama. Od navedenog se izuzima uvid od strane ovlaštenih službi izvršne i sudske vlasti Republike Hrvatske, za potrebe istražnih radnji temeljem valjanog sudskog naloga.

Mi redovito dajemo korisnicima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne žele da se njihovi podaci uklone s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Politika kolačića (cookies)

Kako bi internetska stranica radila ispravno te kako bi ju se moglo unaprjeđivati u svrhu poboljšanja vašeg iskustva pregledavanja, potrebno je minimalnu količinu informacija (cookies) spremiti na vaše računalo. Više od 90% internetskih stranica koristi praksu kolačića te su po pravilima Europske unije obvezne zatražiti pristanak korisnika. Korištenjem ove internetske stranice pristajete na uporabu kolačića, čijim blokiranjem i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće biti funkcionalne.

Što je kolačić?

Kolačić je informacija spremljena na osobno računalo u trenutku pregledavanja internetske stranice koju ste posjetili. Kolačići omogućuju jednostavnije korištenje budući da spremaju Vaše postavke za internetsku stranicu (jezik ili adresa) te ih pri ponovnom pokretanju iste iznova aktiviraju. Na taj način informacije su prilagođene Vašim potrebama i uobičajenim načinima korištenja.

Od jednostavnih informacija o postavkama, kolačići mogu spremiti i velik broj osobnih informacija (ime, e-mail adresa) za koje Vi u potpunosti morate dati pristup. Ukoliko im Vi to niste omogućili, utoliko kolačići ne mogu pristupiti datotekama na Vašem računalu. Aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive, međutim možete u postavkama izabranog internetskog preglednika odabrati mogućnost odobravanja/odbijanja zahtjeva za spremanje kolačića, brisanje spremljenih kolačića i druge aktivnosti vezane uz korištenje kolačića.

Kako onemogućiti kolačiće

Isključivanjem kolačića ne dopuštate pohranjivanje istih na vlastitom računalu. Postavke kolačića mogu se konfigurirati i mijenjati u izabranom internetskom pregledniku. Kako biste vidjeli postavke, odaberite preglednik koji koristite (Chrome, Firefox, Internet Explorer 9, Internet Explorer 7 i 8 te Operu ili Safari (stranice na engleskom jeziku)). Ukoliko onemogućite kolačiće, utoliko nećete biti u mogućnosti koristiti određene funkcionalnosti internetskih stranica.

Što su privremeni kolačići?

Privremeni kolačići, ili kolačići sesije, uklanjanju se s vašeg osobnog računala u trenutku zatvaranja internetskog preglednika u kojem ste pregledavali internetsku stranicu. Uz pomoć ovih kolačića, stranice pohranjuju privremene podatke.

Što su stalni kolačići?

Stalni, ili spremljeni, kolačići ostaju na Vašem osobnom računalu i nakon zatvaranja internetskog preglednika. Uz pomoć ovih kolačića internetske stranice pohranjuju podatke kako bi Vam se olakšalo korištenje. Primjerice, internetske stranice koje zahtijevaju unos korisničkog imena i lozinke ''zapamtit'' će vaš unos koji će se pojavljivati pri svakom novom posjetu istim. Stalni kolačići ostat će zabilježeni na računalu danima, mjesecima ili godinama.

Što su kolačići od prve strane?

Kolačići od prve strane dolaze s internetske stranice koju pregledavate, a mogu biti privremeni ili stalni. Na taj način, internetske stranice pohranjuju podatke koji će Vam olakšati korištenje pri svakom novom posjetu toj internetskoj stranici.

Što su kolačići treće strane?

Kolačići treće strane na Vaše računalo dolaze s drugih web mjesta koje se nalaze na internetskoj stranici koju pregledavate. Riječ je o primjerice pop-up oglasima, a kolačići tu imaju ulogu praćenja internetskih stranica u oglašivačke svrhe.

Koristi li ova web stranica kolačiće?

Da, ova internetska stranica koristi kolačiće kako bi Vam osigurala jednostavnije i bolje korisničko iskustvo.

Kakve kolačiće koristi ova web stranica?

Privremene kolačiće (Session cookies) – riječ je o kolačićima koji će se automatski izbrisati prilikom zatvaranja internetskog preglednika u kojem radite

Stalne kolačiće (Persistent cookies) – riječ je o kolačićima koji će ostati ''zabilježeni'' u vašem internetskom pregledniku dok ne isteknu ili ih sami ručno ne izbrišete. Prikupljene informacije su anonimne, a ne uključuju vaše privatne podatke

Specifični kolačići koje koristimo su navedeni u nastavku:

kolačić
opis
trajanje
tip

_gat_UA

Namijenjen za razlikovanje korisnika i posjete. Kolačić je generiran kada se izvršava Java Script knjižnica i ažurira se svaki put, kada su podaci poslani na Google Analytics. U njemu nisu pohranjeni podaci o korisniku.
sesija
funkcionalni
_gid
Koristi se za određivanje i brojanje novih posjeta. Kolačić je generiran kada se izvršava Java Script knjižnica i ažurira se svaki put, kada su podaci poslani na Google Analytics. U njemu nisu pohranjeni podaci o korisniku.
1 dan
statistika

_ga

Koristi se za brojanje i spremanje pregleda stranica za Google Analytics. Kolačić je generiran kada se izvršava Java Script knjižnica. U njemu nisu pohranjeni podaci o korisniku.

2 godine

statistika

_gcl_au

Sprema i prati oglašivačke konverzije za Google Adsense. Kolačić je generiran kada se izvršava Java Script knjižnica i ažurira se svaki put, kada su podaci poslani na Google Analytics. U njemu nisu pohranjeni podaci o korisniku.trajnimarketing
_fbp

Sprema i prati posjete i pregled stranica za Facebook. Kolačić je generiran kada se izvršava Java Script knjižnica. U njemu nisu pohranjeni podaci o korisniku.

3 mjeseca
marketing
sbSprema detalje o web pregledniku za Facebook.2 godinemarketing
NT0.91.customer
Obavezni kolačić neophodni za prikaz i funkcioniranje stranice. Prati pristup korisnika stranici i omogućava učitavanje korisnikovih postavki.11 mjeseci
neophodni

.AspNetCore.Antiforgery.*

Obavezni kolačić za registrirane korisnike na web stranici. Omogućava pristup stranici bez ponovnog logiranja, postavke korisnika i sl. Obnavlja se prilikom svake sesije (novog pristupa stranici).sesijaneophodni

Ima li na web stranici kolačića treće strane?

Postoji nekoliko vanjskih servisa koji Vam spremaju ograničene kolačiće, a isti nije postavila ova internetska stranica. Limitirani kolačići služe za nesmetano korištenje mogućnosti koje korisnicima osiguravaju jednostavan pristup sadržaju. Ova stranica omogućuje:

Mjerenje posjećenosti

Stranica koristi Google Analytics - servis za mjerenje posjećenosti. Ukoliko želite onemogućiti spremanje kolačića od strane ovog servisa, zabranite ih na slijedećem linku: Google Analytics - https://tools.google.com/dlpage/gaoptout


Dodatne informacija oko isključivanja kolačića

Postoji nekoliko internetskih stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise. Više informacija pročitajte na sljedećim linkovima:

http://www.allaboutcookies.org/

http://www.youronlinechoices.eu/


Stupanja na snagu te promjene pravila o privatnosti

Ova pravila stupaju na snagu 1.7.2022., a objavit će se na web stranici.

U Varaždinu, dana  1.7.2022.